Ny sportchef och assisterande tränare till Assyriska

Joel Riddez blir sportchef och assisterande tränare i Assyriska. Foto: ikfrej.wordpress.com

Joel Riddez blir sportchef och assisterande tränare i Assyriska. Foto: ikfrej.wordpress.com · Foto: ikfrej.wordpress.com

Assyriska har gjort klart med Joel Riddez som närmast kommer från ett uppdrag som assisterande tränare hos Superettankollegan IK Frej. Den före detta Assyriskaspelaren har skrivit på ett kontrakt som gör honom till Assyriskas sportchef över säsongen 2017.


Kommer jobba nära huvudtränaren


Tillsammans med huvudtränare Fredrik Samuelsson har Assyriskas sportkommitté etablerat organisationen kring A-laget. Det senaste tillskottet heter Joel Riddez, som är bekant med Assyriskapubliken sedan tidigare. Riddez tillsätts som sportchef och kommer även att stötta tränare Samuelsson vid avbytarbänken.


- Joel och jag har känt varandra i över 20 år; vi spelade ihop i Assyriska, Örebro och innan dess i junior- och u21-landslagen. Jag vet vad han går för och är övertygad om att det här kommer att stärka organisationen, säger Fredrik Samuelsson som varit delaktig i rekryteringen av den nye sportchefen.


Under den första tiden kommer Joel att vara med på träningarna men kommer förutom det även ansvara för spelarrekrytering, scouting av nyförvärv och se till att det sportsliga fungerar. Framöver kommer Riddez även att ansvara för att utveckla organisationen runt laget.


- Nu ska jag sätta mig in i rollen och ge Fredde det stöd han behöver vid sidan av planen. Framöver kommer det bli stort fokus på det strategiska, jag vill att allt vi gör i klubben ska genomsyras av ett långsiktigt tänk, säger Joel som bland annat agerade marknadsansvarig för IK Frej mellan träningarna då han inte var assisterande tränare under Bartosz Grzelak.


Rutinen från karriären viktig i nya rollen


Under åren som aktiv fotbollsspelare axlade Joel Riddez rollen som lagkapten i både Örebro SK och Djurgårdens IF. Däremellan hann han spela tre säsonger i norska Strømsgodset IF i norska Tippeligaen.


- Jag kommer definitivt ha nytta av mina erfarenheter från planen i min nya roll, sedan har jag ett brett nätverk i Norden som kommer innebära fördelar i arbetet med att hitta nya förmågor, säger Joel som vid sidan av fotbollen hunnit plugga både psykologi och tagit examen från Cruyff Institute.


- Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Assyriska igen. Jag vet hur viktig klubben är för supportrarna och staden och det känns väldigt hedrande att få det här uppdraget, säger Joel Riddez, som spelade i Assyriska mellan åren 2001 och 2003 där han hann med 71 matcher i den rödvita tröjan.


- Det finns redan väldigt mycket bra i föreningen och många duktiga krafter, jag vill vara med och bidra direkt.

Skribent:Nahir Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩