Alex Pereira klar för Assyriska: "Jag är hemma igen"

Alex Pereira flankeras av vice ordförande Gabriel Isskander och tränare Tor-Arne Fredheim

Alex Pereira flankeras av vice ordförande Gabriel Isskander och tränare Tor-Arne Fredheim · Foto: Assyriska FF

För åtta år sedan dansade Assyriska sig fram i Superettan som en charmig nykomling. AFF la beslag på förstaplatsen och ända in i slutet var man med i striden om de allsvenska platserna - men efter att ha legat etta, tvåa eller trea hela säsongen halkade man ner till en obetydlig fjärdeplats i allra sista omgången.


Bland de mest glittrande stjärnorna fanns två nyförvärv från Brasilien. Marcos "Dinho" Ferreira var en fruktad anfallare som pendlade mellan urstarka och urusla prestationer. Alessandro "Alex" Silva Pereira var betydligt jämnare - och värvades till Örgryte.

Därefter gick han till Syrianska och sedan AFC innan AIK lånade in honom inför årets säsongI ett guldtagande AIK spelade vänsterbacken totalt 14 matcher, varav nio från start, och gjorde två mål.

Nu är 33-årige Alex tillbaka i Assyriska och blir klubbens femte nyförvärv inför säsongen 2016. Han har skrivit på ett ettårskontrakt.

Tränare Tor-Arne Fredheim kommenterar värvningen:
- Vi får in en offensiv och spelskicklig vänsterback som är rutinerad på den här nivån. Han passar in i den profil vi eftersökte.

Även vice ordförande Gabriel Isskander är nöjd:
- Vi känner till Alex mycket väl och det känns som att han är hemma igen. Det var vi som hämtade honom från Brasilien 2008 och nu är cirkeln sluten. En snabb och spelskicklig vänsterback som gjort många poäng i alla lag han spelat för. Sist i AIK gjorde han två mål och tre assist på 14 matcher från sin vänsterbacksposition. Han kommer bidra med mycket i år.

Alex själv - som bor i Södertälje tillsammans med sin familj - är ett enda stort leende över att affären är i hamn.

Välkommen tillbaka, Alex! Hur känns det?
- Mycket bra, jag är hemma igen. Assyriska var min första klubb i Europa och jag är mycket tacksam för allt klubben gjort för mig. Jag har hjärtat här och har följt klubben ända sedan jag lämnade efter säsongen 2008. Så det känns underbart. När Tor-Arne och sportkommittén visade intresse så tvekade jag inte trots att jag faktiskt hade bud från Allsvenskan.

Vad kommer du att bidra med?
- Snabbhet, rutin från Allsvenskan och jag måste också lyfta fram att jag givetvis är mer mogen som spelare än sist jag var här.


Assyriska FF hälsar Alex välkommen tillbaka till klubben och ser fram emot att åter se honom i den rödvita tröjan.

Skribent:Zako Riko
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩