Ken Fagerberg klar för Assyriska: "Ska göra allt jag kan för klubben"

Foto: Assyriska/Wikipedia

Assyriska har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför säsongen 2016. 27-årige anfallaren Ken Fagerberg ansluter. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Som 18-åring gjorde Fagerberg tolv mål på 22 matcher för Örgryte och betraktades som en av Superettans hetaste anfallstalanger. Sedan dess har han spelat i FC Midtjylland, Viborg FF, AC Horsens och Vendesyssel FF - samtliga danska klubbar. I den sistnämnda stod han för sju mål säsongen 2014/15.


Tränare Tor-Arne Fredheim säger så här om värvningen:
- Det är en rutinerad spelare på den här nivån. Han är snabb, stark och gör både mål och assist. En riktig poängspelare.

Även vice ordförande Gabriel Isskander kommenterar:
- Ken är en spelare som Tor-Arne känner till väl och som med sin kraft och snabbhet passar in i spelet som Tor-Arne vill spela. Jag hoppas och tror att han kommer göra många poäng hos oss. Vi hälsar honom välkommen.

Redaktionen fick tag på Ken för en liten intervju.

Hur känns det?
- Det känns väldigt skönt nu när allting är klart och man fått tänka igenom saker och ting. Det känns kanon och helt rätt med Assyriska.

Varför blev det just Assyriska?
- Det känns som en klubb som passar mig fint på många sätt. Tränaren har jag fått ett bra intryck av, och även folket. Det känns som en familjär klubb där man tar hand om varandra.

För de som inte vet - vad är du för typ av spelare?
- I första hand en stark, kraftfull anfallare. Jag är bra som targetspelare, men också snabb och gillar att gå i djupet.

Någon hälsning till fansen?
- Det gläder mig att spela här. Jag ser fram emot att gör allt jag kan för klubben.


Assyriska FF hälsar Ken hjärtligt välkommen till klubben.

Skribent:Zako Riko
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩