Gustav Jarl klar för Assyriska: "Vi ska sätta ner foten direkt"

Foto: Assyriska FF

Sommaren 2014 lånade Assyriska in en ung, lovande högerback som agenten beskrev som en av Sveriges bästa i sin årskull. I höstderbyt mot Syrianska - matchen som vände säsongen och bäddade för en uppryckning som räddade kvar AFF i Superettan - var han fläckfri.

Nu kan AFF meddela att Gustav Jarl, 20, är tillbaka i klubben. Han har skrivit på ett ettårskontrakt.

Tränare Tor-Arne Fredheim kommenterar värvningen:
- Gustav är en snabb ytterback som är bra i defensiva en-mot-en situationer och som är utvecklingsbar med god arbetskapacitet.

Även vice ordförande Gabriel Isskander kommenterar:
- Gustav är en spelare vi känner till väl. Han var hos oss på lån halva säsongen 2014 och gjorde det bra. Sedan dess har han mognat ytterligare i sitt spel och kommer stärka konkurrensen i försvaret. En kille med mycket energi och vilja. Vi hälsar honom välkommen.

Redaktionen fick tag på Gustav för en intervju.

Hur känns det att vara tillbaka?
Det känns bra. Jag trivdes senast jag var här trots att det var en turbulent tid. Det lockade. Det fanns en gemenskap. Man tog varandra på ett sätt som jag inte är van vid i min moderklubb.

Varför blev det Assyriska?
Jag hade ett bra möte med AFF och Tor-Arne i december där de förklarade klubbens planer, målsättningar och idéer. De förklarade även hur jag fanns med i de planerna och det hela kändes strukturerat och genomtänkt.

Vad har du för förväntningar på nästa säsong?
Stora förväntningar, både på mig själv och även på laget. Jag tycker redan nu att de spelare som redan finns i truppen är starka, och det har kommit in ett par andra spännande nyförvärv som jag tror kan höja kvaliteten ytterligare. Min uppfattning är att vi ska vara bättre än förra säsongen och det vet ju alla vad det innebär.

Någon hälsning till supportrarna?
Många av er ser enormt mycket fram emot premiären. Där ska vi sätta ner foten direkt och visa vart säsongen är på väg. 


Klubben vill också meddela att Jens Jakobsson, Filip Korkes och Yousef Yousef inte kommer vara kvar inför säsongen 2016. Assyriska vill tacka samtliga tre för deras insatser de senaste åren och önskar dem lycka till i framtiden.

Skribent:Zako Riko
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩