Kenny Pavey klar för Assyriska: "Let

Foto: Assyriska FF

Assyriska meddelar i dag att Kenny Pavey, 36, är klar för klubben. Engelsmannen har skrivit på ett ettårskontrakt, och vice ordförande Gabriel Isskander kommenterar nyförvärvet:

- Med Kenny får vi en rutinerad fighter som kan användas på olika positioner. Kenny är motiverad och hungrig och en spelare som Tor-Arne känner till mycket väl. Han kommer hjälpa våra yngre spelare och bidra med sin fina inställning. Ett framgångsrikt lag måste ha krigare på planen för att lyckas. Han påminner om "Borken", som var framgångsrik hos oss i flera år. Vi är glada att Kenny valde oss framför andra lag i både Allsvenskan och Superettan.

Redaktionen ringde upp Kenny för en intervju.

Gratulerar till kontraktet. Hur känns det?
Tack, det känns riktigt bra. Nu kan man kliva in i julledigheten avslappnat, så det känns skönt. Jag är oerhört laddad och ser fram emot säsongen med Assyriska.

Varför blev det AFF?
Det var många faktorer som spela roll. Att jag och min familj bor i Stockholm är en stark anledning, jag vill bo nära hem. Efter att jag hade suttit och pratat med Tor-Arne, som jag sedan tiden i Ljungskile är bekant med, om klubbens planer och mål kändes det helt naturligt att skriva på för Assyriska. Det är en klubb som gjorde en riktigt bra säsong förra året och nu hoppas jag att bidra med det där lilla extra.

Många fans vet vem Kenny Pavey är, men för de som inte vet vilken position du spelar på??
I Ljungskile spelade jag som högerback i början, sedan flyttades jag upp till högermittfältet. Jag var en av få som gjorde mål och då flyttades jag till sist upp till anfallspositionen. Jag är väldigt flexibel och spelar där tränaren vill ha mig så den frågan kanske du ska ställa till Tor-Arne eftersom det var han som flyttade på mig hejvilt, haha! Personligen tycker jag att jag är effektiv högre upp i banan.

Vad har du för ambitioner inför 2016?
Jag vill vinna Superettan. Jag har vunnit division 1 och Allsvenskan men det finns en serie där emellan som jag så gärna vill vinna och jag vet att jag kan göra det med Assyriska. I want to win Superettan and bring back Assyriska where they belong.

Hälsning till fansen?
Vill bara säga att jag ser fram emot att spela med Assyriska enormt. Jag känner till Assyriskas fans eftersom jag har mött dem flera gånger. Det är en elektrifierande atmosfär och förhoppningsvis gör vi ett bra resultat tillsammans. Om ni gör det ni brukar göra vid sidan om planen så ska vi se till att vårt på planen.

Tack så mycket, Kenny. Välkommen till Assyriska och god jul på dig!
Tack så mycket, god jul till alla fans.

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩