Frustrerat Assyriska föll igen

Foto: Assyria TV

På förhand kändes det redan klart att kvalplatsen var utom räckhåll, men en smula hopp fanns ändå. Mellan stolparna ställde sig Adrian Engdahl för första gången i Superettan-sammanhang, och Assyriska tog snabbt kommandot mot gästande Varberg på en kylslagen arena.

Chanser vaskades fram, men AFF lyckades inte spräcka gästernas nolla. Inte ens när Gustavo Blanco serverade en sopren Mattias Genc kunde den 26-årige assyriern hitta rätt. Målvakten svarade för en fenomenal enhandsräddning och i stället var det Varberg som tog ledningen i samband med en lektion av uruselt försvarsspel.

På en utspark strök bollen Alexander Nilssons skalle och damp ner mot Kyle Konwea. Den storvuxne mittbacken missbedömde situationen totalt, släppte bollen förbi sig och där rann gästernas David Johannesson igenom och smällde in 1-0. Bittert för ett spelförande Assyriska med de hetaste chanserna, men gör man inte mål på sina lägen får man skylla sig själv.

Strax före halvtid kom så en rungande volleyträff från Christer Youssef. Kreatören tog ner bollen på bröstet, tryckte av med vänstern och såg hur läderkulan seglade upp, dalade ner och klockrent klingade i ribban. Frustrerande för ett frustrerat hemmalag som gick till halvtidspaus med 0-1 i bagaget.

I andra halvlek försökte Assyriska få grepp om spelet, men misslyckades med alldeles för många grundläggande moment i sporten fotboll.

Tremeterspassningar gick fel, löpningarna var få och hjärtlösa. Man duttade boll, sökte snurrigt efter alternativ, men gick in i grönsvarta väggar. Till slut fanns knappt något att glädjas över. I så fall var det en energisk Christopher Brandeborn, en lovande Engdahl i mål, en fortsatt stabil David Durmaz och en stackars stångande Gustavo Blanco på topp.

När Christer Youssef blev utbytt i andra var det Andreas Haddad som hoppade in för att sätta kvitteringen. Vore det inte för en gästande reflexräddning hade Haddad kunnat hamra in just 1-1, men det här var definitivt inte Assyriska kväll. Unge Jerome Tibbling Ugwo - kallad CJ - fick också hoppa in och hann blixtra till, framför allt med ett skott mot bortre stolpen som gick några decimeter utanför, men inte heller han blev poängräddare.

Och om det inte var Assyriskas kväll var det absolut inte Andreas Haddads kväll. I den 80:e minuten fick han gult kort, och i 93:e drog han på sig sitt andra. Haddad var rasande och lämnade planen med brinnande kroppsspråk, och strax därpå satte domaren pipan i munnen och blåste av för fulltid.

Startelvan: Engdahl; Makdessi, Durmaz, Konwea, Malmborg; C Youssef, Brandeborn, Nilsson, Corr-Nyang; Genc, Gustavo

Assyriska tappar mark i en toppstrid som nu är definitivt förlorad. Visserligen uppnådde man säsongsmålet - att klara kontraktet - men framför allt matchen mot Sirius i torsdags sitter kvar på näthinnan. Spelarna borde där ha tagit sin chans, förstått att de hade allt att vinna och inget att förlora. Förlusten i kväll var mildare, en slags spik i kistan.

Nu gäller det avsluta säsongen snyggt och visa både hjärta och heder.

Skribent:Zako Riko
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩