Kapten Malmborg: "Vi ska vinna - det finns inget annat"

Foto: Assyria TV

Det börjar närma sig derbydags. Hur är temperaturen i laget?
Efter förlusten och plattmatchen i helgen så har vi fått slicka såren ett par dagar och sen har det varit fullt fokus på derbyt. Vi ska göra det bästa vi kan och kliva in och vinna matchen, det finns inget annat. Personligen så tror jag att det är bra att vi får ett derby just efter en sådan plattmatch, då vi nu är extremt fokuserade och taggade. Det ska bli riktigt kul på söndag. 

För fansen betyder derbymatcherna något extra och kan vara en krydda när man summerar säsongen. Hur viktiga är sådana här matcher för dig som spelare?
Ja, alltså matchen i sig är ju värd lika mycket som alla andra matcher. Men med trycket som är på ett derby och det enorma stöd som vi får på läktarna ifrån våra supportrar så är det självklart så att dessa matcher betyder något extra. Man ser framemot dessa matcher inför säsongen, och är även något man ser tillbaka på när man summerar året.

Under vårens derbymöte så hade vi svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna. Hur ska vi lösa det till denna match?
Vi är helt enkelt bättre nu. Det låste sig i våras och blev en ganska tråkig match rent fotbollsmässigt. Men vi är som sagt bättre nu, vi gör fler mål och spelar betydligt bättre. Vi har bra offensiva spelare och jag är övertygad om att vi kommer göra det bättre än förra gången.

Du har ju ännu inte gjort något mål i tävlingssammanhang den här säsongen. Har du medvetet sparat det för att chocka med ett drömmål på söndag?
Ja precis, det är det jag har sparat mig för, haha. Det vore en dröm att få avgöra ett Södertälje-derby. Man har ju tänkt på det flera gånger, så vi får hoppas att det slår in på söndag.

På matchdagen börjar uppladdningen tidigt för alla supportrar. Hur ser det ut för er spelare? 
Vi spelar ju vid 14:00 redan, vilket är lite ovanligt. Jag tror faktiskt aldrig jag har spelat vid den här tiden som seniorspelare. Så det är nog upp till varje enskild spelare, om man kliver upp tidigt och laddar upp eller vaknar lite senare. Men det ska bli häftigt.

Avslutningsvis, vilken spelare gör första målet på söndag?
Mattias Genc. Han kommer att trycka dit den, det är jag säker på.


Nu är det hög tid att införskaffa biljett för att säkra möjligheten att få se när Mattias Genc inleder målskyttet och kapten Linus avgör i slutminuterna. Vrålet kommer höras oavsett var i staden du befinner dig - men under en högtid så firar familjen alltid tillsammans. 
Skribent:Enkido Aram
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩