Genc inför derbyt: Jag är laddad till tusen

Foto: Assyria TV

Assyriska och Syrianska ligger på samma poäng inför söndagens match, 35, och därför är AFF-spelarna taggade till max för att vinna matchen. Den egna produkten och hemmasonen Mattias Genc som hittills startat 21 av 23 matcher förstår helt och hållet vidden av matchen.

Har ni förberett er på anågot speciellt sätt inför söndagens derby?
Nej, inte riktigt även om det är en speciell match. Man känner ju på sig att det är en match som är viktigare än de andra. Den taktiska genomgången har inte Valli och Fredde hållit än, likadant med fasta situationer - sånt brukar vi gå igenom ganska tätt inpå matcherna och det lär vi göra inför den här matchen också.

Vad tror du att det blir för typ av match?
Jag tror det blir en match som kommer att präglas av kamp. Det är två lag som vill spela med bollen vid fötterna och kampen kommer att ligga i vem som vinner och kan behålla bollen i laget, Båda lagen spelar med stort bollinnehav och det blir viktigt att inte slarva bort bollen i onödiga situationer. Jag tror även att spelet kommer att gå snabbt med mycket passningsspel. En underhållande match med andra ord.

Vad betyder derbyt?
Derbyt betyder allt. Det finns två fotbollslag i Södertälje och Syrianska är våra rivaler. En vinst är självklart viktig och betyder mycket. Vinner man kan man gå rakryggad genom stan.

Hur laddad är du?
Det gäller att hålla nerverna i styr för att få ut maximal kapacitet på planen för att komma in i matchen. Vi ska bara köra. Jag är laddad till tusen.

Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩