Ingelsten: Det är två taggade lag som möts på söndag

Matchen mot Frej slutade 2-0 till Assyriska efter en snabb omställning där Corr-Nyang, Blanco och Genc visade prov på fina tekniska färdigheter och ett läckert avslut av Youssef på ett lågt inlägg. GAIS tog emot Degerfors hemma på Gamla Ullevi och åkte redan i åttonde minuten på ett baklängesmål, men lyckades vända matchen efter mål av Luther Singh och Johan Lundgren.


Ni kommer från en vinst mot Degerfors, vad var det som gjorde att ni kunde vinna den matchen? 

-Man får egentligen gå tillbaka till matchen mot Varberg för att hitta förklaring till det. Vi gjorde lite korrigeringar i spelsystemet, hade en väldigt bra träningsvecka och gjorde en bra insats. Den insatsen och den kampviljan tog vi med oss till matchen mot Degerfors och trots att vi fick ett mål i baken rätt tidigt kände vi oss starka och visste att vi skulle klara av att vända matchen, vilket vi gjorde, säger Ingelsten som menar att man inte kan vinna matcher utan att gå in med rätt inställning


Vid vinst på söndag har GAIS chansen att säkra sitt Superettankontrakt inför nästa säsong, samtidigt som en AFF-vinst innebär ett kliv närmare Sirius som just nu har lagt beslag på kvalplatsen. Det är med andra ord två taggade lag som kommer till spel på söndag.

- Jag tror att båda lagen är taggade. Assyriska är taggade och har häng på kvalplatsen och vi har tre raka vinster med cupmatchen inräknad. Vi vill ju även visa för varandra och inte minst för våra supportrar att vi vill vinna och att det är något på gång i GAIS. Vi har börjat med en del av planeringen inför kommande säsong. Det tar tid att bygga ihop ett lag och därför är vi inget topplag i år, men vi har fått det att klaffa mer och mer och det är något vi ska bygga vidare på till nästa säsong, berättar Ingelsten. 


Den här säsongen är Ingelstens första i den svart-grönrandiga tröjan, men han har inte legat i lä för det. Med 6 mål är han lagets bäste målskytt, något han även var i Kalmar och hela Allsvenskans skyttekung guldåret 2008. Då som snabb kantspelare, nu i en mer central roll.

- Jag hade en annan roll då. Då var jag mer på kanten och kunde använda djupledsspelet mer och kom in i banan med fart. Nu är jag mer central och är med mer i uppspelsfasen och kommer inte till lika många lägen. Ju stabilare laget blir desto fler lägen kommer man till, säger Ingelsten som säger att han känner sig i bra fysisk form. Jag vill ju självklart göra fler mål, men sett till de målchanser vi har fått får jag ändå känna mig lite nöjd med min målskörd hittills.


De båda lagen stötte ihop i vårsäsongens sista match, då i Göteborg. Den gången mäktade Assyriska med en 2-0-vinst och Ingelsten har Assyriskas bolltrillande i färskt minne.

- Vi har faktiskt inte hunnit ha vår taktiska genomgång inför den matchen, vi hade träningsledigt igår efter matchen mot Degerfors. Men Assyriska är ett bra lag och har ett bra spel, och det är klart att det kommer att vara en skillnad att spela på konstgräs för oss i och med att vi spelar på naturgräs och det blir något vi måste vara förberedda på. Det är ett helt annat spel jämfört med naturgräs och Assyriska har konstgrässpelet i sig, så det är en fördel för vissa och en nackdel för andra. Men fler och fler lag har börjat spela på konstgräs så vi är nog mer vana nu vid konstgräset, säger Ingelsten som helst ser att alla lag vattnar sina konstgräsplaner för spelets skull.


Med många års erfarenhet från Allsvenskan och bl.a. Eredivisie i Holland och storlaget Heerenveen räknas Patrik Ingelsten som en av de mest rutinerade spelarna i Superettan. Intrycket av Superettan är att det är en serie med ett gäng svårspelade lag.

- Det svåraste är att det ibland kan vara vissa lag som spelar lite mer tjongfotboll och spelar bort bollen för att inte bli av med den på egen planhalva i kritiska lägen och riskera att få ett baklängesmål på snabba omställningar. Sen finns det ju självklart många lag som vill spela fotboll, de har ett mer taktiskt spel som går ut på att ha ett stort bollinnehav och det är något som har överraskat mig lite positivt, säger Ingelsten som även betonar att samspelet mellan domare och spelare måste bli bättre.


Vill du tippa matchen?

- Nej, jag skippar det haha, men jag tror på oss och hoppas såklart att vi lämnar matchen med tre poäng.


Skribent:Renyo Aslan
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩