Drömmål av Holster frälste Assyriska

Foto: Assyria TV

Efter 3-1-förlusten mot Värnamo kunde spelschemat knappast se svårare ut för Assyriska. Serietvåan Östersund hemma, följt av serieledande Jönköping Södra borta. När man på lördagseftermiddagen tog emot ÖFK skickade de rödsvarta ut samma sylvassa spelare som alltid, med explosive Michael Omoh, spelgeniet Brwa Nouri och anfallsesset Jamie Hopcutt. De ställdes mot ett försvar där Andreas Haddad fick kliva in som mittback eftersom Linus Malmborg, Kyle Konwea och Nemrud Awrohum dras med skador - men de ställdes också mot ett anfall som mer och mer börjar framstå som seriens bästa när allt klaffar.

Knappt hade matchen hunnit börja förrän Christoffer Eriksson slog en väl avvägd crossboll mot luftens konung Gustavo Blanco. Argentinaren nickade fram vänsterfotade Mattias Genc, som tog ner bollen på bröstet och slungade in 1-0 med högern. Resten av halvleken var en taktisk triumf för tränare Azrudin Valentic. AFF lät gästerna rulla, rulla och rulla - men vid minsta lilla snedsteg högg man som kobror och ställde om med mycket folk, fart och finess. Isa Demir plockade fullständigt bort en frustrerad Omoh, och med knappa halvtimmen spelad rensade Östersund-försvaret undan en boll rakt ut till en laddande Fredrik Holster.

Omkring femton meter från straffområdet drog Holster iväg en sanslös kanon som susade mot stjärnorna och dök in under ribban i det som kallas årets mål i Sverige av Fotbollskanalen. I vilt glädjerus sprang Holster mot fansen och ville först slita av sig tröjan, men nöjde sig med att forma ett hjärta med händerna och sätta det mot klubbmärket.

Assyriska hade sedan läge att mer eller mindre döda matchen, men Alexander Nilsson lyckades inte styra in Gustavos inspel mot främre stolpen. Lagen gick till halvtidspaus med ett resultat i underkant och gästernas skicklige tränare Graham Potter visste att uppförsbacken var brant, men inte omöjlig. Östersund höjde sig rejält i början av andra och hade bud på fler än det 1-2-mål som man rakade in efter Michael Omohs lysande förarbete. AFF-tränaren Valentic sa efter matchen att det inte var en medveten taktik att falla hem efter halvtid, och oavsett vilket stack Christopher Brandeborn strax därefter på vänsterkanten och slog ett svepande inlägg mot bortre. Alex Nilsson mötte med en mjuk bredsida och bollen stack retfullt in i målvaktens högra hörn. Ordningen återställd, tryggheten tillbaka.

Och bara för att slå ännu en spik i kistan virvlade Brandeborn fram i ett friläge, serverad med kirurgisk precision av Gustavo. "Branden" väntade ut målvakten innan han placerade in 4-1 och pekade på mannen bakom verket, nämligen en 23-årig argentinare som för varje match visar varför fansen pungade ut pengar för hans namnteckning. Assyriska kastade in Jens Jacobsson för att stabilisera och Yousef Yousef och George Makdessi för att oroa offensivt, men i stället hann Östersund reducera via alltid lika pålitlige Dragan Kapcevic. Vid det här laget var dock segern redan i hamn. Slutresultat: 4-2. "En välförtjänt seger för Assyriska", sa ÖFK-tränaren Potter på presskonferensen efter matchen.

Startelvan: Malmkvist; Demir, A Haddad, Durmaz, Eriksson; Holster, C Youssef, Genc; Nilsson, Gustavo, Brandeborn

En formidabel laginsats kröntes av Fredrik Holsters magiska mål, det vackraste som någonsin gjorts på Södertälje Fotbollsarena. I och med segern kan Assyriska gå in i mötet med serieledande Jönköping Södra med huvudet högt. Det är okej att nudda molnen efter en sådan här insats, men lika viktigt är det att hålla fötterna på jorden.

#NyaAssyriska

Se höjdpunkter här: http://www.fotbollskanalen.se/video/3192825/hojdpunkter-assyriska-hanger-med-i-toppen---efter-holsters-drommal/
Skribent:Zako Riko
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩