Motståndarkoll: IFK Värnamo

Sedan Assyriska premiärspelade på hemmaplan i årets superetta mot just Värnamo så är det mesta sig likt hos tisdagskvällens motståndare. Den matchen såg två olika halvlekar som dominerades utav vardera lagen, men som tillslut fördelade poängen lika i en match som slutade 0-0. Och så har bortaspelet sett ut för Värnamo. Man har inte tagit en enda seger på bortaplan hittills i år, och poängen har till största delen inhämtats på hemmamark, där man på sju matcher spelat in 10 poäng. Framförallt är det målskyttet som varit problemet för Jönköpingsklubben, och med sina 14 producerade mål framåt så är man näst sämst i serien.

Det svaga målskyttet i kombination med ineffektivt bortaspel har gjort att klubben nu parkerar på en tolfte plats. Det är minst sagt aktuellt att klubben börjar förbereda sig för en tuff höst, då man endast står ovanför kvalstrecket på bättre målskillnad, mycket tack vare att Assyriska senast stänkte in sju bollar mot Utsikten. Formen visar inte heller på någon ljusning, och man har inte tagit en vinst på de fem senaste matcherna. Den trenden ska vi se till att fortsätta efter tisdagens drabbning. ?

Inför hemmapremiären lyftes framförallt tre spelare fram som Assyriska skulle passa sig för - Dzenis Kosica, Issam Jebali samt Pär Cederqvist. Och det är ingen överraskning att det är dessa tre herrar som hållit liv i klubben. Tillsammans har man producerat 12 utav klubbens 14 mål framåt, och bär alltså ett tungt ansvar beträffande klubbens fortsatta chanser till att spela Svensk elitfotboll även nästa år. Trion är även det största hotet för Assyriska på tisdag, och lyckas man hantera denna utmaning så ser möjligheterna till nya fräscha poäng väldigt goda ut.

Kortfakta inför matchen
Tidigare möte: 0-0 Assyriska (H)
Tabellplacering: 12 (utav 16)
Bästa målskytt: Pär Cederqvist (5 mål)
Poäng hemmaplan: 10 poäng (7 matcher)

Assyriska gasar vidare och fortsätter att se genom framrutan. Vägen är lång och krokig, men resan är redan påbörjad. IFK Värnamo ska avverkas som ett stopp på vägen - var med du också. Den som har möjlighet gör allt för att ta sig till Finnvedsvallen. Fastnar man på vägen så finns en liten räddning då matchen sänds på TV 4 sport. 20:05 är det avspark. Mot tre nya poäng!

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩