Motståndarkoll: Östersunds FK

På söndag spelar Assyriska sin tionde match i årets upplaga av Superettan. Efter en stark start har Assyriska haft det lite mer kämpigt på sistone och endast lyckats skrapa ihop två poäng på de fem senaste matcherna, vilket ger 12 poäng och en delad sjundeplats i tabellen.

Östersund - som gör sin andra säsong i Superettan - fick tidigt på försäsongen börja förbereda sig  för att axla favoritskapet i årets Superettan, något som de har gjort förhållandevis bra med tanke på deras andraplats. Assyriska fortsätter sin två matcher långa bortaturné mot svårt motstånd som hittills är obesegrat och varvar segrar med oavgjorda matcher. Östersunds har på de fem senaste matcherna spelat in elva poäng via två oavgjorda och tre segrar, och en målskillnad på 11-5. ÖFK snittar nästan två gjorda mål och ett insläppt per match.

I ÖFK återfinns flera målfarliga spelare i Jamie Hopcutt och Michael Omoh, och även Bobo Sollander som kommit igång och gjort mål två matcher i rad. Jamie Hopcutt gjorde förra året nio mål på 21 matcher som mittfältare. Michael Omoh är lagets just nu bäste målskytt med fyra mål och den som är tänkt att ta över rollen som målgörare efter Modou Barrows flytt till Premier League, och har gjort det klart godkänt.

Assyriska och Östersunds har mötts fyra gånger i Superettan och dessa har resulterat i två vinster, en oavgjord och en förlust för Assyriska. Det har hittills inte varit några målrika tillställningar lagen emellan, Assyriskas vinster har varit uddamålsvinster och förlusten likaså. Den oavgjorda matchen slutade 1-1. En vinst för Assyriska skulle innebära ett lyft i tabellen till sjätte plats och att gapet till topplagen skulle minskas och samtidigt även öka gapet till lagen under. En vinst för ÖFK skulle innebära att de hakar på J-Södra i toppen och kanske kan göra ett tidigt ryck i årets Superettan.

I fjolårets match på Jämtkraft Arena tog Assyriska med sig alla tre poäng efter en rad matcher utan poäng och bröt den negativa trenden som sedan kom att rädda laget undan nedflyttning. Kan Assyriska upprepa förra årets insats och vända på steken igen?

Kortfakta Östersunds FK
Bildades: 31 oktober 1996
Hemmaarena: Jämtkraft Arena
Säsonger i Superettan: 3
Bästa målskytt 2014: Modou Barrow (10 mål/19 matcher)

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩