Motståndarkoll: Degerfors IF

Efter en jämn match på Södertälje fotbollsarena som slutade i oavgjort spelar Assyriska om tre poäng på torsdag på Stora Valla. Liksom de två senaste matcherna spelar AFF mot ett högre placerat lag i tabellen och har med fyra vunna, en oavgjord och tre förluster lyckats samla ihop 13 poäng, vilket är tillräckligt för en femteplats i tabellen. Efter den senaste poängen mot Sirius har Assyriska nu 12 poäng, vilket ger en sjundeplats.

Degerfors IF kommer från en bortaförlust mot Ljungskile med 3-0, men radade innan dess upp tre raka vinster med 7-1 i målskillnad. Degerfors inledde Superettan med att förlora mot nykomlingen Utsikten med 4-0 men har vuxit allteftersom. Målskyttet har även det kommit igång och i synnerhet är det veteranen Peter Samuelsson som har producerat. Samuelsson leder skytteligan med sex gjorda mål på åtta matcher och har även en produktiv historia i Superettan. Han har flera gånger tampats om segern i skytteligan och gjorde så sent som förra säsongen 14 mål på 30 matcher och har ett målsnitt på cirka 0.5 mål per match. Även hans lagkamrat Patrik Anttonen är att se upp med för AFF-försvaret. Försvararen Anttonen har hittills mäktat med tre mål på åtta matcher vilket bör ses som imponerande med tanke på att han endast gjorde ett mål på 27 matcher i förra året. I Degerfors hittar vi även den förre assyriskaspelaren Fuad Hyseni som i år startat sex matcher men utan att näta.

"Degen" är inget nytt lag för Assyriska, utan gör sin nionde säsong i Superettan och ligger på plats elva i Superettans maratontabell, en tabell AFF toppar på 13 säsonger. På 18 möten i seriesammanhang är det Degerfors som har övertaget statistiskt sett med 6/8/4. Av dessa 18 möten är det endast tre som har slutat mållöst och båda lagen har blivit nollade i varsin förlust. Den målrikaste tillställningen ägde rum 2010 på Södertälje fotbollsarena och slutade 5-2 för Assyriska.

Kortfakta Degerfors IF

Bildades: 13 januari 1907
Hemmaarena: Stora Valla
Säsonger i näst högsta serien: 36
Bästa målskytt 2014: Peter Samuelsson (14 mål/30 matcher)


Avspark 19.00 i morgon - och är du inte på plats sänds matchen som vanligt på O'learys Södertälje.

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩