Segertåget för U-21 fortsätter

Anrika Degerfors IF besökte Södertälje för att försöka bryta Assyriskas fina trend för tillfället. På väg in mot arenan möts jag av Degerfors klubbmärke och när jag tittar ännu närmare visar det sig att den sitter på en lika fin buss. Då slår mig tanken, varför kan inte vi ha en lika fin buss? Det här var ju ändå deras U-21 lag som var på besök. I en stad som Södertälje med Scania som den överlägset största arbetsgivaren borde väl nog kunna sponsra med en buss? Vi lämnar den frågan till styrelsen och hoppas det löser sig på ett eller annat sätt.

För första gången sen jag började följa U-21 saknades Nemrut Awrohum i backlinjen, försökte titta noga på vem ersättaren kunde vara och till min förvåning visade det sig vara Rani Besara med kaptensbindeln på armen. Otroligt kul att han är tillbaka på plan och tar första steget på sitt Assyriska äventyr. En lite ovan position men tillsammans med Paul Youssef som rensade allt i vägen löste det sig ändå ganska bra.

Matchen var till en början ganska oorganiserad där Assyriska redan i den tredje minuten släppte in ett mål. Degerfors slår en hörna som får nickas ostört, Adrian är på bollen som tar i ribban, returen hamnar även den hos Degerfors spelare som rakar in den via stolpen. För slappt och för enkelt. Där och då trodde jag att Degerfors skulle ösa på och avgöra redan innan paus men tack och lov slutade inte fallet så.

Assyriska höjde tempot i passningsspelet och löpningarna som direkt resulterade i farliga anfall, Korkes som med sin känsliga vänster slår ett inlägg, Gilgamesh får på en felträff med fel fot som blir till en passning där Yousef Yousef dyker upp men avslutet räddas, returen kan dock inte målvakten göra något åt. Kvitteringen var ett faktum, målskytt Kenny Carlie.

Bara två minuter efter löper sig George "Gogo" Makdessi snyggt fri från halva plan och serverar Gilgamesh som denna gång använder sin rätta fot och placerar bollen säkert till 2-1. Assyriska har vid det här laget full kontroll på matchen. Bland det sista som händer i första halvlek är att Paul Youssef för ovanlighetens skull slår en helgalen passning som ger Degerfors en möjlighet till kvittering, på mållinjen räddar dock Rani Besara.

Andra delen av matchen finns mer eller mindre bara ett lag på plan, Assyriska fortsätter med ett varierat spel som tär på Degerfors. Besara byts ut för att inte riskera skadan han kämpat med, så även Kenny.  In kommer Shatil Khoury och Enoch Mbala. Inbytte Shatil gör 3-1 efter att ha varit på plan i tio minuter, anfallet börjar med slarv av Degerfors där Makdessi snappar upp bollen och friställer Shatil som inte gör något misstag.

Assyriska bjuder på några till anfall som är nära att ge resultat men får ändå vänta till slutet för att hel punktera matchen. "Gogo" som ännu en gång gör en fin insats dribblar sig fri på kanten, spelar smart till Yousef Yousef som i sin tur får med sig bollen i straffområdet och kyligt lägger in 4-1. Nästa mål kom av bara farten, Korkes hittar "Gogo" med en vacker smekning som i sin tur dribblar bort sin försvarare och försöker placera bollen till höger om målvakten. Bollen tar på en försvarare och letar sig in i det andra hörnet.  Degerfors reducerade bara sekunden efter, men mer än att förfina siffrorna estetiskt räckte det inte till.

Assyriska vann matchen välförtjänt och gjorde en stabil insats. Nästa match reser grabbarna till Uppsala för att möta IK Sirius. En svår match tätt följt av ett derby mot Syrianska som verkligen kommer testa mångas karaktär. Det är i dessa stunder man skiljer agnarna från vetet.

På väg hem kommer jag på att även Syrianska FC saknar en riktig spelarbuss. Passa på nu när ändå Scania har sitt huvudkontor i Södertälje, snart kan den finnas i Tyskland.
Skribent:Mrad Barsom