U21: Oavgjord målfest mot Athletic

Denna eftermiddag bjöd på en hel del kända ansikten på läktarna. Två av våra Hammarbyexporter Stefan Batan och Nahir Besara hälsade artigt och undrade varför jag såg ut som en spion med ett anteckningsblock i ena handen och en penna i den andra. I närheten satt även Christer Youssef, Kyle Konwea och några från styrelsen som var fullt upptagna med att skräddarsy A-lagets resa till Göteborg inför bortamatchen mot Utsikten.  

Även på plan fanns det välkända ansikten som längtar efter att göra entré på den stora scenen. Assyriska ställde upp med en bra startelva som innehöll många A-lagsspelare som t.ex. Andreas Haddad, Gustavo, Rani "Verratti" Haddad, Gogo Makdessi, Filip Korkes och kaptenen för dagen Nemrut Awrohum. Även AFC United kom till spel med en bra trupp innehållande Yussuf Saleh, Rinor Nushi och Chidi Dauda Omeje.  

Första halvlek bjöd på en hel del individuella prestationer främst från bortalagets kantspelare, mestadels genom Saleh. Assyriska spelade lite vilset den sista 3:e delen och kändes lite uddlöst. Några tama avslut mot mål samt ett par fina inlägg skrämde inte motståndet precis. AFC var det lag som välförtjänt gick till halvtid med en 2-1 ledning. Assyriskas mål stod Gustavo för med ett fint skott som letade sig in på det fuktiga konstgräset. 

Till den andra halvan av matchen förändrades spelet avsevärt, till det positiva. Andreas och Nemrut klev av i pausen för att undvika skador. Gustavo flyttade längre upp i banan och uppbackad av hungriga ungdomar började spelet se mycket bättre ut. Trots det stack AFC upp i en kontring som resulterade i en två-måls ledning. Lite slarvigt av Assyriska att släppa kanten så enkelt.  

Bara två minuter efter AFC:s 1-3 slår Assyriska in reduceringen, Gustavo dribblar sig fri till höger om straffområdet och spelar snett bakåt till en framstötande Edin Bajramovic som bara bredsidar in bollen. Ett mycket fint anfall och en fin prestation av Gustavo vars dribblingar liknar en gammal favorit, den tyske bjässen Karsten Jancker. Stor och tung men ändå effektiv.  

Assyriska tar nu kommandot i matchen och spelar fin fotboll med många kombinationer i mitten. Rani Haddad springer som en oxe, mittbackarna ser stabila ut och anfallet påhittigt. Så i den 79:e minuten rasslar nätet till igen, Paul Noah kvitterar efter en fin kombination i straffområdet. Av bara farten kommer även 4-3 i minut 80 och vändningen är ett faktum. Filip Korkes som jag gärna vill se högre upp i banan får på en kanon med vänstern som letar sig i bortre hörnet, domaren skulle senare få Korkes mål till ett självmål trots att bollen knappt snuddade förvararens skosnören. I min bok får Korkes målet.

Bara 10 minuter kvar och segern känns inom räckhåll, då kommer den mentala biten med i bilden. Assyriskaspelarna tappar lite i fokus och positioner vilket ger AFC chansen att etablera ett spel som leder till en frispark. AFC flyttar upp allt de har, klockan står på matchminut 91. Bollen slås, går förbi hela mitten, nickas en gång, felträffen på nicken blir till en framspelning där Haris Cirak i AFC dyker upp och petar in bollen. 

Kort därefter blåser domaren för dagen, Erik Skotte, av matchen. Strålkastarna lyser starkt, mörkret närmar sig, vinden susar i högre takt och jag konstaterar att arenan fortfarande är en frysbox. Precis när jag ska gå hem ser jag Özcan som är huvudtränare för AFCs A-lag, var det tack vare honom alla gav allt in till sista sekund? Mycket möjligt, han har den tendensen att påverka kollektivet, bara inte scenariot upprepas i Superettan. 

Assyriskas målskyttar: Gustavo Blanco, Paul Noah, Edin Bajramovic, självmål.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩