Motståndarkoll: IFK Värnamo

Försäsongsväntan är äntligen över och säsongspremiären genomförd. En trend bröts när Assyriska jagade bort Ängelholmspöket och plockade med sig alla tre poäng hem från Ängelholms IP, och på söndag ska man nu jaga bort ytterligare spöken när det vankas hemmapremiär och IFK Värnamo kommer på besök.

En stark inledning, följt av en stagnerande poängskörd samt en svag säsongsavslutning gjorde att IFK Värnamo slutligen parkerade på en stabil mittenplacering när fjolårets Superetta skulle summeras. Det dröjde ända till den tionde spelomgången innan man åkte på en förlust, och i de inledande matcherna hann man även med att hemmaslå Assyriska. Motsvarande fjolårsmöte slutade även det med en förlust för Assyriska, när Värnamo kunde plocka med sig alla poäng hem till Småland. På söndag finns det alltså dubbla anledningar att utkräva revansch.

Värnamo har även de hunnit med att premiärspela, när man på tisdagskvällen hemmaslog topptippade Ljungskile SK med 2-1. Matchen stod länge och vägde med taffligt spel från bägge lagen, men med Värnamo som slutligen drog det längsta strået när Dzenis Kosica tryckte in segermålet på straff i matchens slutskede. Utmärkande i Värnamo var nyförvärvet Issam Jebali, som låg bakom både straffsparken och matchens inledande mål. Jebali, med tunisiska landslagsmeriter, är en intressant spelare och någon att hålla koll på hos Värnamo.

I truppen hittar vi även meriterade Pär Cederqvist, som varit en notorisk målskytt i både Landskrona BoIS och Jönköping Södra tidigare. Trots att antalet årsdagar nu hunnit ticka upp till 35 så är den kraftfulle anfallaren ännu ett ständigt hot, och något för försvaret att hantera på söndag. Då Värnamos premiärspel inte klickade helt så kan vi nog vänta oss hungriga gäster som kommer på besök. Noterbart är att Värnamo i och med segern under tisdagskvällen för första gången vunnit sin premiärmatch sedan avancemanget till superettan 2010.

Korfakta om IFK Värnamo
Bildades: 1912
Hemmaarena: Finnvedsvallen
Säsonger i Sveriges näst högsta serie: 14
Bästa placering: 9 (2014)
Bästa målskytt 2014: Pär Cederqvist, 10 mål

Vi hälsar IFK Värnamo välkomna till Södertälje Fotbollsarena och ser framemot en publikfest när Assyriska gör hemmapremiär i Superettan 2015.

#NyaAssyriska

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩