Tanska: "En ny utmaning"

Hur känns det att ha anslutit till Assyriska?
- Det känns jättebra. En ny utmaning, en ny serie, ett nytt land. Jag ser verkligen fram emot säsongen och märker direkt att det finns väldigt bra spelare i laget - både individuellt skickliga och goda lagkamrater. De har verkligen fått mig att känna mig välkommen.

Vem är Jani Tanska?
- Jag började spela fotboll i en klubb som heter MyPa. Där spelade jag tills jag blev 16. Sedan lämnde jag för Charlton i England. Jag spenderade tre år i Charlton. Första året spelade jag med ungdomsakademin, andra året också med ungdomsakademin, men då fick jag även spelade med deras reservlag. Under mitt tredje och sista år spelade jag i reservlaget och fick träna med a-laget som på den tiden spelade i Premier League. Därefter har jag spelat i finska klubbar och alltid gått till en större klubb hela tiden, tills jag kom till FC Lahti som var min förra klubb. Det gick väldigt bra för oss och för mig personligen och då dök Assyriska upp.

Vad visste du om Assyriska innan du kom hit?
- Inte så mycket, men när jag hörde att Assyriska var intresserade så kontaktade jag min agent som kom och besökte Assyriska i januari. Han fick träffa sportchefen Sargon och fick ett väldigt bra intryck av klubben, miljön i arenan och atmosfären kring klubben. Jag kollade på några av Assyriskas matcher på nätet och tyckte det såg bra ut.

Anser du att det är stor skillnad på svensk fotboll och finsk fotboll?
- Det är för tidigt att uttala mig om det. Jag kommer få en klar uppfattning om svensk fotboll efter sex-sju matcher, tror jag. Det är orättvist att döma fotbollen jag upplevt här efter en försäsong. Det är sådan stor skillnad på försäsongsmatcher kontra seriematcher.

Hur ser du på din form både fysiskt och mentalt?
- Jag känner mig i hyfsat bra form eftersom försäsongen i Sverige pågår samtidigt som försäsongen i Finland. Så jag har tränat och spelat en hel del träningsmatcher med min förra klubb. I Finland har vi även någonting som kallas för Vinterligacupen och den spelade jag också, så nu är jag redo för den här utmaningen.

#NyaAssyriska

Skribent:Ashur Ibrahim
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩