Änglar och demoner

Ett femtiotal bortasupportrar hade sökt sig till Ängelholms IP på eftermiddagen för att se Assyriska premiärspela i Skåne. Hemmalaget Ängelholm har varit en mardrömsmotståndare för assyriernas landslag, men efter åtta försök - senaste segern kom 2010 - lyckades man till slut vinna.

Knappa kvarten hade spelats när Christopher Brandeborn tvingades utgå skadad. Det är ännu oklart hur länge den energiske mittfältaren blir borta, men medan vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande konstaterar vi att den efterföljande frisparken gav Assyriska ledningen. En bit in på offensiv planhalva klipper Mattias Genc till med vänstern. Bollen susar in i mål och fansen skriker "Matti gol gol gol" i kör, samtidigt som Genc själv klappar sig för klubbmärket.

En halvtimme in i matchen slår så Fredrik Holster en crossboll mot högerkanten. Aziz Corr-Nyang snappar upp bollen, är så avig som bara han kan vara, undviker en glidtackling, skär in i banan, går förbi en försvarare och smäller in 2-0 med fel fot. Ett Assyriska i tvåmålsledning och ett Ängelholm i brygga gick till halvtidsvila, och i den andra halvleken kastade Azrudin Valentic in Nemrud Awrohum för Kyle Konwea och Alexander Nilsson för Christer Youssef. Till slut blev halvleken en transportsträcka mot slutsignalen - och AFF inkasserade tre tunga poäng.

Startelvan: Malmkvist; Durmaz, Konwea, Tanska, Malmborg; Jacobsson, Holster, C Youssef; A Corr-Nyang, Genc, Brandeborn

Nästa match spelas mot Värnamo, nu på söndag klockan 17.00. Vi ses på Södertälje Fotbollsarena där Assyriska ser fram emot en fotbollsfest på hemmaplan.