Assyriska FF 40 år med Ghassan Hamed

Hur hamnade du i Assyriska FF?
Jag var på semester för att besöka min tvillingbror som spelade i Västerås SK år 1995. När jag klev av tåget i Västerås så hälsade en assyrisk kille på mig som trodde jag var min tvillingbror. Han sa hej Bassam, jag sa att jag inte var Bassam utan det var min tvillingbror. På den tiden spelade jag i Rumänien. Jag och den killen pratade lite och han berättade om Assyriska i Södertälje som spelade i div 1 norra. Den killen ringde mig flera gånger dagarna efter och ville att jag skulle prova i Assyriska, jag var inte intresserad då jag hade kontrakt i Rumänien. Några veckor efter skulle jag besöka min kusin i Norsborg och jag åkte förbi Södertälje och besökte Assyriska FF. De uppmanade mig att prova träna med laget, så jag hoppade in i träningen. Efter 40 minuter blev jag erbjuden kontrakt av Fehmi och Melek som på den tiden hade all kontakt med spelarna. Jag bröt mitt kontrakt med klubben i Rumänien och skrev på för Assyriska FF. Jag spelade i Assyriska från 1995 till 2005. 

Vad gjorde du efter tiden i Assyriska?
År 2005 skrev jag på för en klubb i Tunisien. Där jag spelade ett år tills jag blev skadad. Så jag avslutade min fotbollskarriär och flyttade till Irak men jag var i Sverige med jämna mellanrum. År 2012 flyttade jag tillbaka till Sverige och började jobba med Assyriska FF igen, denna gång som ungdomstränare. Idag 

Bästa minnet i Assyriska FF?
Jag har jättemånga minnen då jag spelat länge för klubben. Men främst 2001 då vi var påväg ner till div 1 och vi hade avgörande match mot Sylvia. Jag fick ett inlägg och nickade in bollen i sista minuten och räddade kontraktet. Sedan har vi kvalet mot Sundsvall 1999, Sv.Cupen finalen mot Elfsborg 2003 och Avancemanget till Allsvenskan. Jag tror att de bästa laget vi hade var nog 1999 och 2003, riktigt bra lag. 

Hur ser framtiden ut för din del?
Just nu vill jag jobba vidare med mitt U17 lag och se till att de utvecklas till att steget upp. Det är framförallt en tränarkarriär jag vill satsa mer på framöver. 
 
 
Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩