Publicerad: 2011-11-15

Skriv ut artikeln

Valentic Azrudin ny tränare för Assyriska

SENIOR Efter några dagars spekulationer är det nu klart vem som blir huvudtränare i Assyriska. Det blir 41-årige Valentic Azrudin som leder klubben, han kommer närmast från Vasalund.

Tränarjakten har varit intensiv men kort och nu står det klart att Valentic Azrudin blir ny huvudtränare i Assyriska.

- Det har gått snabbt men vi har haft väldigt bra koll på Valentic, han var högaktuell redan i somras när Rikard lämnade, men då fick vi inte ihop alla pusselbitar. "Valle" har gjort ett fantastiskt arbete i Vasalund, från Tipselit till A-laget. Han har en metodik och ett ledarskap som får ihop kollektivet men ger ett stort utrymme för spelarnas individuella utveckling. Han har spelat hög på nivå själv och har en vinnarskalle som han har en förmåga att överföra till sina spelare. Han står för en fotboll och ett nytänkande som tilltalar oss, det känns som att vi har en väldigt spännande resa framför oss med "Valle" vid rodret, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho.

Som spelare har Valentic vunnit ett antal mästerskap i sin moderklubb Sarajevo och spel i Österrikes högsta liga. En skada satte stopp för en övergång till Napoli vilket underlättade hans val att satsa på tränarkarriären. Han kom till Sverige 2002 och blev individuell tränare i Vasalund 2006. Två år senare var han ansvarig för klubbens Juniorlag och hösten 2009 tog han över A-laget i Superettan. Nu tränar han Assyriska de närmaste åren:

- Jag är mycket glad och stolt att stå som Assyriskatränare. Jag har följt klubben under alla år och vet att den besitter stor potential. Vi skall arbeta metodiskt och målmedvetet och med tålamod för att nå resultat och utveckla våra spelare. Det är viktigt att få hit spelare som vill vara i Assyriska och har egenskaper som passar vårt sätt att spela. Jag tror stenhårt på den befintliga truppen, stommen finns redan i klubben, mitt mål är att alla spelare skall höja sin nivå. Jag är otroligt förväntansfull och motiverad att påbörja mitt arbete i Assyriska, säger Valentic Azrudin.

"Valle" har skrivit på ett kontrakt över tre år med Assyriska och  innehar UEFA Pro tränarutbildning vilket är den högsta utbildningsnivån.

Redaktionen hälsar "Valle" varmt välkommen till Assyriska!
Redaktionen

 

Skriv ut artikeln


Kommentarer

Välkommen till Assyriska FF jag hoppas du lyckas lyfta upp Assyriska upp till allsvenskan inom din 3 år.

Tisdag 15 november 2011 kl. 13:03 av Kutle_1974

hoppas han lyckas få upp dem nästa år! upp till spelarna nu med ! inte bara tränare som spelar roll det är spelarna vad dem presterar på matcherna.

Tisdag 15 november 2011 kl. 14:26 av ille_3

Skriv en kommentarBli medlem eller logga in

För att kunna använda denna funktion måste du vara medlem och inloggad. Logga in via formuläret högst upp i högerkolumnen eller klicka på knappen nedan för att bli medlem.

bli medlem

 
Logga inBli medlem  |  Glömt lösenord